Als u hulp nodig heeft bij uw onzeker hond, dan staat de Ontspannen Hond in Zwolle graag voor u klaar. Door mijn ruime ervaring in het vak kan ik u én uw hond voorzien van de juiste begeleiding. Onzekerheden, stress en ongewenst gedrag kunnen op deze manier effectief verholpen worden. Honden zijn gevoelige dieren die bovenal reageren op de emoties van hun baas en de directe omgeving. 

Daardoor kan het dier eenvoudig stemmingen overnemen zoals blijdschap, verdriet, spanningen en stress. Maar, ook door invloeden van buitenaf of een trauma kan het zijn dat de hond uit balans raakt. Hierbij kunt u denken aan wantrouwen of onzekerheid. Dit is niet alleen vervelend voor het dier zelf, maar kan ook een negatieve uitwerking hebben op de leefomgeving van het dier. Een onzekere hond kan zich daarnaast ook defensief opstellen vanuit zelfbescherming. 

Agressief gedrag naar andere honden of mensen is daarbij niet uitgesloten. Hierbij kunt u denken aan aanvallen, bijten of overmatig blaffen. Een onzekere hond voelt zich niet lekker in zijn vel en zit niet in de juiste energie. De hond verliest zijn natuurlijke gedrag en zal zich steeds vaker terugtrekken. Goede begeleiding en behandeling is dan noodzakelijk. Gelukkig sta ik daarin graag voor u klaar.

onzekere hond

Klank en resonantie behandeling voor een onzekere hond

Door mijn opleiding door Peter Gouw heb ik veel ervaring op het gebied van onzekere en gespannen honden. Daarvoor maak ik gebruik van klank en resonantie behandelingen. Deze therapie werkt op basis van trillingen die een positieve uitwerking hebben op de blokkades in het lichaam van de hond. Om een goede balans te verkrijgen, moeten energieën weer gaan stromen. 

Dit kan alleen bereikt worden als de blokkades in het lichaam opgelost worden. Een klank en resonantie behandeling voor een onzeker hond zorgt er tevens voor dat het zelfherstellend vermogen van het dier weer in gang gezet wordt. Het resultaat is een minder gespannen en stressvrije hond die weer goed in zijn balans staat. Onzekerheid bij een hond kan tevens veroorzaakt worden door het gedrag van zijn of haar baas. 

Dat is direct de reden waarom ik zowel het dier als de eigenaar betrek in mijn behandelingen. Aan de hand van een persoonlijk intakegesprek informeer ik u graag over de uitgebreide mogelijkheden. Op deze manier krijg ik tevens meer inzicht in de problemen die uw hond ervaart. Bij de Ontspannen Hond bent u naast resonantie behandelingen ook van harte welkom als u op zoek bent naar bio vlees voor honden in Zwolle. Neem vrijblijvend contact met mij op of maak direct een afspraak.